http://aizaphbakerychocolate.blogspot.com/2012/04/classic-cheddar-cheesecake-produk-baru.html
Bahan-bahan ( 8-10 orang )
250g tepung OPTIMA-jgn guna lain
250g/1 ketul cream cheese PHILIDELPHIA
250g/1 ketul cheddar KRAFT
3 biji telur
2 sudu minyak masak-saya guna DAISY
1/2 tin susu pekat manis-saya guna GOLD COIN
Cara-cara
- Pukul telur sampai kembang/putih
- masukkan tepung sedikit demi sedikt
- Masukkan minyak masak
- Isikan dalam bekas bakar yang dilapis dengan kertas minyak (kalau ada). Bakar suhu max. (saya guna 250 degree celcius) selama 15-20 minit. Jangan panik kalau oven berasap atau kek hangus bhgn atas. Kikis bhgn yang hangus itu.
- Putar cream cheese PHILIDELPHIA dgn susu sampai sebati. Sapukan atas kek. Untuk lebih sedap, belah kek 2 lapisan dan sapu antara lapisan tadi.
- Sagat cheddar KRAFT (saya guna sagatan sederhana-tidak terlalu halus dan tidak terlampau kasar). dan taburkan atas kek. Untuk lebih umph, sejukkan dalam peti ais selama 10 minit dahulu sebelum di maka